Rendszeres olvasók

2010. május 30., vasárnap

Köszönet + Cewe nyeremény

Nagyon meglepődtem, s meghatódtam az előző bejegyzésemhez írt hozzászólásokon. Ennyi kommentet még nem is kaptam. Jó tudni, hogy mégis vannak olvasóim, s a hozzászólásotok bizony egy kis megerősítést is adott nekem. Köszönöm a biztató szavakat. S még egyszer hangsúlyozom, nem várok el senkitől sem hozzászólásokat, de tényleg elbizonytalanodtam a blog létjogosultságát illetően. (mert saját magamnak írok külön naplót)

Most mutatok egy oldalt, amit abból az egyik készletből alkottam, amit 2 hete nyertem a Cewe babás kihívásán. Illetve a kupont nyertem, s ez az egyik készlet amit megvásároltam. köszönet ezért, s minden segítségért Krissznek.

Ez a készlet.


S ez az oldalam.


S van egy kérdésem is. Az utóbbi időben több ehhez hasonló sok fotós oldalt is készítettem. (ezeket itt nem mutattam meg, mert többnyire családi fotók) 3600x36000 méretű 300as felbontásúban készítem az oldalt, s ezt kicsinyítem le 600x600-asra. Ezután 10X13 cem-es fényképként hívattam elő. Vagyis 10x10 cmes fotót kaptam. Sajnos így főleg a betűk olyan picik, hogy szinte élvezhetetlen. (eredetileg 12-es betűmérettel írtam).
Mit gondoltok, ha 13x18 as méretben hívatom elő, az már élvezhetőbb lesz? Vagy mit kellene megváltoztatni? ti hogyan hívatjátok elő a digi képeiteket?

6 megjegyzés:

Bíró Ágnes írta...

Szerintem eredeti méretben, maximális minőséggel jpg-ben elmentve vidd be egy fotólaborba és mondd meg mekkorára kéred. :)
A 600*600-as az web-re való méret és nagyon nem jó a minősége ha te azt ki szeretnéd nyomtatni, vagy a te esetedben fotólaborba viszed se tudnak vele csodát művelni.

***
Tegnap bekukkantottam a blogodra de este már nem tudtam írni, de most csak egy gondolat. Az ovis dolgot totál megértem, én bár még előtte állok, de tudom nem lesz könnyű. Viszont azt vedd figyelembe, hogy nekünk szülőknek az a dolgunk, hogy az életre neveljük a gyerekeinket és ne a szoknyánk mellé. Ha erre gondolsz, akkor könnyebb lesz az oviba engedni. :) Én legalábbis így készítem magamat már jó előre. Ha meg majd a gyerkőc megerősít abban, hogy ott neki milyen jó, mert pajtásai lesznek és sok új játék akkor majd te is megnyugszol, de neked/nekünk kell erősnek lenni, hogy a gyerek magabiztosan és ne bizonytalankodva induljon el az életbe, jelen esetbe az oviba, de ez is nagy lépés az tuti. Szóval fel a fejjel!!!
Szeptemberben meg majd engem vígasztaltok. :))))

A blogodat mindig olvasom, de olyan sok magyar és külföldi blogot figyelek, hogy ha mindenhova fizikailag is ellátogatnék akkor nem jutna időm másra. A Google reader nagy találmány, az biztos. :)

Puszi és ölelés. :)

do írta...

Nagyon tetszik! Era ezek a saját magadnak, magatoknak készített oldalak messze felülmúlják a többit! Ezeken látszik, hogy tényleg szívből csinálod! Kár, hogy nem mutatsz többet, ezeket imádom!

Kata írta...

Nekem is nagyon tetszik az oldalad. Talán mert számomra pont erről szól a scrapbook.
A képeket minél nagyobb méretben érdemes előhívatni, ha nem is 30 cm-esben..de a 10-es az picike, hacsak nem kimondottan minialbumba szánod (akkor eleve nagyobb betűket kell használni) Mondjuk nehéz kikalkulálni pontosan mekkora a jó, de majd egyszer szánok rá időt. Én majd fotókönyvet szeretnék belőlük. (eddig csak ajándékba adtam + a babanaplóm)
Az új élethez pedig sok erőt és kitartást, minél kevesebb szorongást és minél több segítséget kívánok. Én már egyszer végigcsináltam, így tökéletesen megértelek.

LaceE írta...

Ez most a kedvenc oldalam Tőled. NAgyon jól felépített történetmesélős oldal sok-sok képpel. Szuper jó.
Az előhívással kapcsolatban én is gondban vagyok. Szeretném néhány jól sikerült oldalam én is előhívni, és azokat keretberakni - esetleg továbbajándékozni. De én úgy gondolom, hogy egy minimum 20x20-as méret kellene hozzá, hogy élvezhető legyen. (a fotókönyvem 21x21-es és az már telejsen használható)

krisssz írta...

Nagyon tetszik az oldalad, én is azon a véleményen vagyok, mint Kata, hogy ez a scrap lényege:)
A kép méretezésével kapcsolatban. A 10 x 10 cm nyomtatásra előkészítve 1180px x 1180 px, ha a felbontás 300 dpi, és a jó nyomathoz annyinak kell lennie. Ha te 600 x 600-ra kicsinyítetted, és a felbontása is kisebb (hiszen a webre bőven elég a 96 dpi is), akkor lehet, hogy azért nem lehet elolvasni a szöveget, mert te kisebbre vetted, és a kicsinyítés is ront a minőségen. Én néha csináltatok kis fotófüzetet, annak 12 x 13 a mérete, és azon teljesen jól olvasható a szöveg. Ha bizonytalan vagy a méretezésben, akkor inkább nagy méretben add le előhívásra, a rendszer már tudja, hogy hogy kell optimálisan kicsinyíteni.

Puzsi írta...

Minden jót kívánok Nektek a holnapi napra(hoz).