Rendszeres olvasók

2009. június 8., hétfő

Ünnepi könyvhét

A könyvhét alkalmából most két gyerekkönyvre szeretném felhíni a figyelmet. Ezek nem most jelentek meg, de talán van aki még nem ismeri őket. Lillácska sokszor nézegeti mindegyiket, tetszik neki. S persze nem csak neki, nem véletlenül választottam ki őket. A könyveket ugyanis általában én nézem ki, s alkalomkor ezekből kérünk a nagyiktól, rokonoktól. Így gyűjtögetjük a sorozatokat össze. Az Anna Peti könyvekről és Ruffiról már egy korábbi bejegyzésben írtam.

Tulajdonképpen most nem is két könyvről, hanem 2 típusról beszélek.
Az egyik a "Nézd meg ki bújt el itt?" sorozat. Ezek olyan 8 oldalas leporello jellegű könyvek, amelyeknek minden oldalán egy-egy kihúzható fülecske van. Azon kívül, hogy a kicsik nagyon szeretik a bújócska játékot, rengeteget lehet belőle tanulni. Nagyon szépen illusztrált könyvek, s sok-sok állatot mutat be az élőhelyén. Nekünk megvan a sorozat (azt hiszem) minden része: tanyán, tónál, erdőn, mezőn.



A másik típusú könyv a "Forgasd a korongot ...találd meg a". Itt egy papír korongot kell tekergetni, s a kis ablakokon láthatóak lesznek az állatok. S persze 8 oldalon keresztül más és más állat. Összesen (ha jól számoltam) 40 állat kis képét találhatjuk meg benne, köztük pl a hód, menyét, s a nevük is mellé van írva. Kis történet tarozik itt is hozzá, s tündéri az illusztráció.




Ebből van egy olyan is nekünk, ami a házat mutatja be. Konyha, fürdőszoba....




Szóval akinek 2 év körüli gyermeke van, annak bátran ajánlom ezeket a könyveket.

Ui. Ma megint sütöttem kakaós csigát. Ha valakinek nincs meg a recept, s érdekli, szóljon bátran.

Szép napokat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: